SCOALA COSTESTI

marți, 17 martie 2009

16 Martie...,, zi istorica"


stiu ei de ce.....

De ce nu invata elevii???


Elevii nu invata pentru ca nu inteleg la ce le foloseste.....
Elevii romani nu sunt interesati sa invete pentru ca nu inteleg la ce le foloseste, in timp ce parintii sunt tot mai dezinteresati de situatia copiilor lor.

Cel putin acestea sunt concluziile unei cercetari efectuate de Centrul Educatia, in cadrul proiectului "Scoala asa cum este", informeaza Radio Romania Actualitati.

Potrivit opiniilor exprimate de profesorii care au participat la realizarea acestui studiu, elevii din generatiile actuale sunt mult mai inteligenti decat cei din generatiile trecute, dar mai putin interesati sa invete.

De cealalta parte, elevii spun ca profesorii cei mai apreciati sunt cei cu simtul umorului si care au o metoda mult mai relaxata de predare. In plus, acestia recunosc ca nu inteleg de ce trebuie sa invete si la ce le foloseste sa mearga la scoalaDin nefericire, concluzia generala reliefata de acest studiu este ca marea problema in invatamantul romanesc este lipsa de interes fata de educatie, la care contribuie din plin si parintii. Aceeasi cercetare a aratat ca parintii nu mai aloca suficient timp pentru discutii cu proprii copii si nu sunt interesati de ceea ce se intampla cu situatia lor la invatatura.

Autorii studiului sustin ca singura solutie pentru indreptarea acestei situatii din sistemul de invatamant romanesc, ramas mult in urma realitatii, este adaptarea acestuia la contemporaneitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu